onsdag 3 juni 2009

SOMMARAVSLUTNING MED KLASSEN

Typiskt.... då var det regn igen. Varför just idag då vi skall ha fest med dotterns klass. Det blåser stundtals nästan storm och skurarna är så starka att de nästan vräker omkull en. I nästa sekund spricker himlen upp och det bli varmt och soligt. Hoppet om en underbar kväll infinner sig. Nu håller jag verkligen tummarna.Här är några av de 18 cellofanpresenter jag gjort under morgonen, till alla skolans lärare som barnen haft under sina 6 år på skolan. Klasslärarna skall dessutom få en hink fylld med örter att njuta av hela sommaren. Jag tycker att blommor är tråkigt. De håller max en vecka, sedan är det bara att slänga. Krukväxter och trädgårdsblommor är inte heller så kul, eftersom man inte vet vilken stil alla har i sin trädgård eller på sin balkong.
Här har vi chokladbiscotti ifrån Gränna knäcke, chokladmerlerade kaffebönor från La gott och en kompott Heta nätter!!! på rabarber, socker, choklad, citron och chili. Från Hargs gård i Kista.
Köpte även en kompott Lycka!!! med hallon, socker, vinbärsjucie, choklad och citron. Hoppas nu detta går hem hos skolans personal.

Det var väldigt utplockat på handelsträdgårdarna vad beträffar utekrukor i mindre format. Det fick bli små hinkar. Smidigt att ta med hela hinken in i köket när det vankas matlagning.

Små växtskyltar med oregano fick det bli. I krukan planterades även timjan och basilika. Allt kommer ifrån Blomsterlandet. Nu är det bara björkar som skall huggas och sättas upp vid entréen. De skall kläs med gula och blå ballonger. Vi skall plocka Lupiner och sätta på alla bord i stugan, där vi skall hålla till ifall himlen vägrar sluta ösa vatten på oss. Vi har fått låna en jättestor grill av vår lokala fotbollsklubb, där skall det lagas massa smarriga saker under kvällen. Sedan måste man ha lite pinsamma aktiviteter. Både barn och föräldrar skall deltaga och lärarna skall inte tro att de komma undan. Hahaha.. det är bara jag som vet vad som kommer hända och det känns betryggande. Ja då har det mathandling och hämtning av grillkol och briketter kvar på listan. Jo sedan skall jag hämta allt kaffebröd i skolans frys. Det blev över en hel del efter vår skolgårdsfest förra veckan. Det känns lite vemodigt nu när klassen splittras. De har gått ihop i 6 år på en lite lantortsskola. Nu kommer de in till högstadiet i stan, där det är 11 klasser i varje årskurs. En riktigt stor skola med andra ord. Där kommer de delas upp, så 3-6 stycken hamnar i samma klass. Men det kommer att bli jättebra.. det blir det alltid. Förändring är bra och positivt :)
Som om inte min lista är full idag. Måste peta in en sak till.. Nya pass till barnen!!! Nya EU regler säger, att båda föräldrarna måste vara närvarande, då man ansöker om nya pass till barnen. Eftersom vi sällan befinner oss i samma stan under veckorna, blev det ett himla pusslande för att få till ett möte hos polisen. Idag var den enda dagen innan semestern som det var möjligt. Typiskt...Hur svårt kan det va.......


Kram på er alla och nu hoppas vi alla på fint väder ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar