söndag 7 juni 2009

ETT BESÖK HOS SPITI PÅ SVEAVÄGEN

Denna pärla är ett måste när man är i Stockholm. Här sprudlar hela butiken av färg och man blir glad i hela kroppen, samtidigt som det infinner sig ett otroligt lugn. 90-talet reste Annika Fast, Spitis grundare och ägare, runt i den grekiska övärlden och slogs av dess skönhet. Ljuset, färgerna och de vackra stenhusen blev inspirationskällor till hennes nu så framgångsrika koncept. Spiti betyder just ljus på grekiska. Spiti hittar man huvudsakligen ett sortiment med influenser från MellanÖstern, NordAfrika och Medlehavsområdet. Här hittar man allt från syriskt glas, lyxiga tvålar och ett hav av underbara textilier och kuddar. För de som njuter av den lite tyngre och orientaliska möbleringen är detta himmelriket. Spiti vill att vi alla skall skapa oss färgstarkare hem utifrån vår egen personlighet. Annika är nu mer ett känt ansikte i inredningsstockholm och figurerar så gott som varje vecka med sina produkter i olika medier. Här nedan finner du länkar till artiklar och hemma hos reportage hos Annika och hennes son.
Jag har haft förmånen att träffa henne flera gånger, då våra vägar korsats genom jobbet. tisdag skall jag besöka henne och hennes fantastiska butik på Sveavägen. Hoppas kunna komma tillbaka med massor av inspirerande bilder.

www.skonahem.com/inspirerande-hem/hemreportage/varmt-guldigt-patinerat/index.xml
www.expressen.se/levabo/1.1328301/morka-golv-gor-stilen

Hos Spiti hittar man bla Mimous underbara sidenkuddar och hela bäddsortiment.
Fantastiska brickbord från orienten och Nordafrika.
Watt och Vekas lampor med Mimous underbara tyger i skärmarna.Här ett riktigt smycke, silverbyrå för knappa 4000:-


Här hittar man även Anna Os succé kollektion Tropical som slagit igenom med dunder och brak sedan nyhetsvisningen på höstens Formex 2008. Den sålde slut på noll tid och det tog månader att komma ikapp med productionen av det som alla skrek efter. Spiti har större delen av Tropical kollektionen i lager, så som kuddar, plädar och överkast. Besök deras webshop http://www.spiti.se/

Kanske skulle en vattenfontän i turkos medelhavsmosaik sitta fint på altarnen eller kanske i badrummet.

1 kommentar: