

Rosa prinsesstårta
Vad vore ett prinsesskalas utan en riktig prinsesstårta. Och som kronan på verket...en söt liten skapelse i marsipan.
Tårtbotten
4 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Vaniljkräm
2 dl mjölk
2 äggulor
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1 msk potatismjöl
1 msk Dansukker Vaniljsocker
4½ dl vispgrädde
Jordgubbssylt
Garnering
500 g mandelmassa
3 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
röd hushållsfärg
Marsipankrona
50 g grön marsipan
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form som är ca 22 cm i diameter.
Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och vaniljsockret. Vänd ner i äggsmeten. Häll upp i formen.
Grädda på galler i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt vila i formen i 5 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna.
Vispa samman alla ingredienserna till vaniljkrämen, utom vaniljsockret och vispgrädden, i en rostfri kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Tillsätt vaniljsockret. Låt svalna.
Vispa grädden och blanda ner i den kalla vaniljkrämen. Dela bottnen i tre bottnar. Bred sylt på två av bottnarna. Fördela hälften av vaniljkrämen på två dessa. Lägg samman bottnarna. Bred till sist resten av vaniljkrämen uppe på och runt om tårtan. Lägg det mesta av vaniljkrämen mitt på bottnen så att tårtan blir ”bullig”.
Blanda mandelmassan med florsockret och sirapen. Färga den rosa med röd hushållsfärg.
Kavla ut mandelmassan mellan plastfolie, till en tunn, rund platta som täcker hela tårtan. Klä in tårtan med denna. Pudra prinsesstårtan med florsocker. Dekorera med kronorna.


Sessans goda milkshake är naturligtvis rosa!
2 glas
Ingredienser
1/2 banan
1½ dl jordgubbar
2½ dl mjölk
1½ dl jordgubbsglass
2 msk Dansukker Vit Sirap
Blanda samtliga ingredienser i en mixer och kör tills det är slätt. Häll upp i två glas. Servera med sugrör.
2 glas
Ingredienser
1/2 banan
1½ dl jordgubbar
2½ dl mjölk
1½ dl jordgubbsglass
2 msk Dansukker Vit Sirap
Blanda samtliga ingredienser i en mixer och kör tills det är slätt. Häll upp i två glas. Servera med sugrör.

Chokladbollar
De flesta små prinsessor är gottegrisar. Och vilken gottegris kan låta bli en chokladboll? Är de dessutom så här söta lär det gå åt många!
Ingredienser
100 g smör eller margarin
1½ dl Dansukker Flor med chokladsmak
3 dl havregryn
2-3 msk starkt, kallt kaffe
Garnering
3 dl Dansukker Pärlsocker1 msk vattenFruktfärg
Rör matfett och Flor med chokladsmak poröst. Tillsätt havregryn och kaffet.
Forma till runda bollar som rullas i Pärlsockret. Förvara i kylskåp.
Färgat pärlsocker
Häll vattnet i en skål och tillsätt färgen. Blanda i pärlsocker. Häll upp sockret på en plåt och bred ut det i ett tunnt lager. Låt torka. Dela eventuella klumpar med en gaffel. Förvara torrt.

Inbjudningskort bör skickas ut i god tid. Och det är alltid trevligt om kortet kan visa vilket tema det är på kalaset. Klipp ut gulliga kronor i fint papper och dekorera med glitter och pärlor. Ladda ner vår mall

Den som vinner får halva kungariket! Ladda ner vårt prinsessbingo
LYCKA TILL!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar