fredag 29 maj 2009

MORSDAG!!!!

Choklatbitar i svenskt blått och gult till alla vårens festligheter 2.-st

har det redan gått ett helt år.
Man undrar ibland vart tiden tar vägen. Är du en sådan som firar allt som firas kan eller firas bör??? Eller anser du som många andra, att kalendern blivit späckad av en massa kommersiella jippon, ytterligare en massa måsten?? Känns det påtvingat eller struntar du helt enkelt i det hela? Oavsätt vad du tycker är en middag tillsammans med när och kära alltid trevlig. Det är en present nog så fin. Känner du för att lätta lite på plåmboken har Lagerhaus massor med roliga produkter framtagna just för lilla mamsen, å det är billigt billigt.

Härligt grönt te 39:-

Doftljus av grönt te 59:-. När ljuset brunnit upp har mamma en lite rolig burk att spara småsaker i.

torsdag 28 maj 2009

PÅ BRYGGAN MED LEXINGTON


Lexingtons sommar kollektion 2009. Härliga dagar på bryggan med bad och dukat till långbord. Sommaren blir inte bättre än så här.

TODAY I FEEL LIKE WRAPPING MY ARMS AROUND THE SUN

Idag har det infunnit sig en sådan där härlig känsla. Man vet inte riktigt varför, den bara finns där. Solen skiner och fåglarna kvittrar och det spritter i hela kroppen. Man vill ut i solskenet och springa av sig likt ett barn. Tänk om man kunde pausa och hålla kvar den känslan till hösten, då mörkret kommer krypande.
Dessa dagar skall man ta vara på. För vilka måsten man än har, hur tråkiga de än är, så går allt som en dans. Jag hade dammat, dammsugit och moppat alla golv samt tvättat 2 maskiner då klockan var 9.00 nu på morgonen. Som sagt, jag är fångad av en stormvind av solsken just nu. Det skall va gött att leva annars kan det kvitta.......Hoppas det smittar...

LITEN LYA TIPSAR!!!

Just nu erbjudande på R.O.O.M....

Tag 4 betala för 3, av Agneta Livijns underbara koppar i hehhes line, get hip get handmade. Kopparna kommer nu även i orange och grönt. Erbjudandet gäller tom 14 juni.
Jag bara älskar dessa rubusta koppar. Skall till R.O.O.M den 10 juni, så jag hiner utnyttja erbjudandet om jag känner mig sugen.

måndag 25 maj 2009

LEDIGT

Nu tar vi lite ledigt några dagar.......

Eller ledigt och ledigt. Här skall planteras träd, en skolgårdsfest skall organiseras och genomföras, samt all bakning det medför. Avslutningskläder skall fixas och morsdagskalas skall ordnas. Huset skall donas med. Ungarna har dubbla träningspass varje dag och sedan skall jag besöka min brors sommarhusbygge. Han har fått tag på en underbar liten sjötomt med brygga och allt.....Lite avis, men jag kan våldgästa när helst jag vill. Det skall göras lite ändringar på bygglovet och det känns extra kul att han valt att bygga vårt hus fast i miniatyr. Nej, så litet blir det inte. Kram på er alla och njut nu av värmen och solen om ni har möjlighet förstås.

söndag 24 maj 2009

LUMMELUNDAGROTTORNA OCH LANGHAMMAR


väg ner i grottan. Brant, mörkt, fuktigt och väldigt spännande.
Vattenfall vid gamlakvarnen.

Langhammars raukområde. Det är alltid lättare att ta sig upp..... Oj då, hur kommer jag ner nu dååååå?

lördag 23 maj 2009

SCHYFFERT FULLKOMLIGT LYSANDE

SVT visar Schyfferts 90-talsshow

Bildmaterial
Henrik Schyfferts 90-talsshow får final i SVT. Foto: Janerik Henriksson/ScanpixNöje.

Den 23 maj uppträder Henrik Schyffert för sista gången med sin omtalade föreställning "The 90's – ett försvarstal". Sveriges Television har bestämt sig för att direktsända evenemanget från Cirkus i Stockholm.
I föreställningen, som hade premiär i december 2007, tar Schyffert ett grepp på 90-talet där han bland annat hävdar att allt inte var ytligt och ironiskt
Sedan starten har Henrik Schyffert genomfört ett 80-tal föreställningar runt om i hela landet. (TT Spektra)

TAKLISTER

Ibland är jag sååå glad för att jag är så glömsk.....Att jag glömmer hur pilligt och tidskrävande det är att sätta taklister, efter varje gång. Annars skulle jag förmodligen aldrig göra om det. Men nu är de uppe, efter att det hoppat ett antal grodor från munnen på mig. idag tänker jag ge mig en klapp på axeln och säga att idag har jag varit duktig. Jag säger som 4-åringarna, jag kan själv... även om min son hjälpte mig att hålla lite emellanåt. Tack Oliver!!!

ETT EGET GALLERI

foto: nordik.se

Vilken underbar helg det varit...eller är
Jo jag vet, det är bara lördagsmorgon, men det är det som är det fina med långhelger. De är långa och man hinner LÅNGT med sina projekt. Hallen börjar ta form. Nu är det bara lite målning i ena takkupan, samt taklisterna som skall upp. Har redan börjat välja ut bilder till mitt lilla fotogalleri. Det är svårt att välja på fin, vackra, fler fin och jätte fina foton. Jag får väl göra så att jag helt enkelt byter ut dem emellanåt. Tänkte jag skulle sätta upp en vers av någon favorit låt, får se vilken det kan bli. Det finns några att välja på om man säger......

SVARTA ELLER VITA GOLV?

Fullkomligen älskar vackra gamla målade trägolv. Har länge funderat på att slipa ner mina egna golv och måla dem. Har dock lite svårt att bestämma mig för om de skall vara svarta eller vita. Jag är en vit person men tycker det är ruskigt snyggt med riktigt sotsvarta golv, gärna med en lite mattare look. Mitt trädgårdsdäck skall få fungera försökskanin. Det skall målas vitt, vitt ,vitt. blir vi alla ännu mer bländade av solen, men när har någonting vackert varit praktiskt???

foto: Decor8

fredag 22 maj 2009

TA MIG TILL HAVET......

foto: habitat
När sommaren nalkar sig med stormsteg och semestern känns inom räckhåll, går tankarna allt som oftare till havet. Tänk att få sitta i denna hängstol, lyssna till vågornas kluckande och känna salt och tångdoften, i sällskap av en god bok.

onsdag 20 maj 2009

MÅSTE BARA...

visa dessa nostalgiska bilder. Ibland behövs inga ord.
Låt bilderna få tala...



foto: magnolia living

HÖSTENS STORA MÄSSA

Idag damp den ner, inbjudan till höstens stora inköpsmässa, formex hösten 2009. Inte helt otippat blir det tema travel by train med en känsla av orienten. Lite jorden runt på 80 dagar... eller mordet på orientexpressen, de filmerna minns vi väl alla. Men vi får verkligen hoppas att vi slipper morden....Man spinna vidare på vintagevågen som fullkomligen sköljt över oss de sista åren. Nu blandas det gamla, nötta, väderbitna och rostiga upp med lite mer strama och raka linje. Lite mer modern och sparsmakad vintage skulle man kunna säga.
Det skall bli lika roligt och spännande som varje år att få besöka mässan och hitta lite extra inspiration.....

Tag plats på Orientexpressen!

I höst bjuder Formex på en fashionabel resa till en svunnen tid. Besökarna kan ta plats i restaurangen och utställningen Orientexpressen, där de kan luta sig tillbaka och fortsätta resan i tid och rum. Stylisterna Maria Nordin och Geir Oterkjaer gestaltar scenområdet och restaurangen Orientexpressen i B-hallen. Här dominerar en stor mosaikvägg i paisley-mönster, som är designad av Emilie Solklippa och Hanna Westin Skogh för Mosaic Sweden.

-Vi vill att besökarna ska kunna slå sig ned i en av våra tågkupéer, ta en kopp kaffé och resa i tiden mot en destination som de själva bestämmer. Det är också viktigt för oss att området både är funktionellt och estetiskt, säger Geir Oterkjar.

I DENNA LJUVA SOMMARTID.......

Igår var det så åter dax för årets studentbaler att gå av stapeln. Först ut var John Bauer gymnasiet. Alltid lika roligt att se dessa glada och förväntansfulla blivande studenter. mycket tid och pengar som spenderas, för att denna kväll skall bli som en bal på slottet. Ett underbart minne att bära med sig hela livet.
Detta får mig osökt in på ämnet studentpresenter. Det tänkte jag kolla upp lite de närmaste dagarna. Vad önskar sig ungdomarna mer är lycka, pengar och ett jobb förstås???

Samtliga bilder är lånade ifrån jnytt.se